Hagen

Het “skelet” van de tuin wordt meestal gevormd door de hagen. Van zuid naar noord en van oost naar west doorkruizen zij de tuin waardoor er verschillende tuinkamers ontstaan. 

Zogenaamde X en Y assen. Deze hagen bestaan vaak uit taxus, beuk of buxus. Zij laten zich namelijk makkelijk snoeien en vormen.

Hagen welke op de afscheidingen staan zijn meestal wat hoger en grover zoals de Laurier, olijfwilg of haagbeuk. Mensen zijn vaak nog in de war met beuk en haagbeuk. De beuk behoudt zijn blad in de winter en de haagbeuk verliest zijn blad in de winter. 
"Een ezelsbruggetje is: De B van Beuk is van Bladhoudend".

Een coniferenhaag is vrij saai en meestal hetzelfde. De coniferenhaag moet altijd op tijd en goed gesnoeid worden, is de haag een keer niet gesnoeid en wilt u deze vrij diep innemen dan kijkt u direct in het kale hart. Snoeien van coniferen gebeurt veelal voor de langste dag. Zijn de hagen compleet uitgegroeid dan kunt u rustig de haag tot op de stammen afsnoeien. U dient er rekening mee te houden dat deze drastische snoeiwijze veelal vijf tot zes jaar nodig heeft om weer tot volle rijkdom te komen.

Tuin door de Triemen Renovatie de Triemen De Triemen Hovenier Tuinontwerp Driesum

Hoveniers 0511 - 42 13 36

Kwekerij en TC 0511- 44 15 62

Contact

Handelsvoorwaarden  Privacy Statement         Disclaimer     

      

Contact? 0511-441 562

ONZE TUINONTWERPEN
Bekijk ze hier

Tuincentrum: de Triemen 5A 9296 MB Triemen tel 0511-441562

Hoveniersbedrijf de TriemenHoveniersbedrijf de TriemenHoveniersbedrijf de TriemenHoveniersbedrijf de TriemenHoveniersbedrijf de Triemen
Hoveniersbedrijf De Triemen
Hoverniersbedrijf de Triemen
bgfoot tuinkabouter
duurzaam