Klimplanten

Een tuin zonder klimplanten is geen tuin. Klimplanten hebben iets “frivools” over zich.  Zoals zij zich langs palen, muren en schuttingen naar boven worstelen is wonderbaarlijk om te zien. Blauwe regen met schitterende lange trossen met bloemen of een wingerd welke op de muur vastgekleefd zit, met fel rode, roze en gele herfstkleuren, gewoonweg schitterend!

De gewone klimop wordt tegenwoordig veel gebruikt bij betongaas schuttingen. Hij is heel makkelijk, mits de grond niet al te zwaar en te nat is. Op muren is hij minder gewild daar hij met zijn kleine zuignapjes en worteltjes de muur beschadigd. Clematissen zijn er in wel meer dan 1000 soorten, in alle denkbare kleuren, kleinbloemige en grootbloemige soorten. Of de kamperfoelie, vooral de lekker ruikende soorten. De Lonicera Henryii blijft ook nog eens wintergroen. Vruchtdragende klimmers zoals de doornloze bramen, de kiwi’s en de druiven hebben ook nog eens decoratief blad. 

En al die andere klimmers……klimhortensia, Duitse pijp, bruidssluier, boomwurger, trompetbloem, en niet te vergeten de vele soorten klimrozen.

Tuin door de Triemen Renovatie de Triemen De Triemen Hovenier Tuinontwerp Driesum

Hoveniers 0511 - 42 13 36

Kwekerij en TC 0511- 44 15 62

Contact

Handelsvoorwaarden  Privacy Statement         Disclaimer     

      

Contact? 0511-441 562

ONZE TUINONTWERPEN
Bekijk ze hier

Tuincentrum: de Triemen 5A 9296 MB Triemen tel 0511-441562

Hoveniersbedrijf de TriemenHoveniersbedrijf de TriemenHoveniersbedrijf de TriemenHoveniersbedrijf de TriemenHoveniersbedrijf de Triemen
Hoveniersbedrijf De Triemen
Hoverniersbedrijf de Triemen
bgfoot tuinkabouter
duurzaam