Vlinderplanten

In een tuin krioelt het van de insecten. Sommige zijn nauwelijks met het blote oog te zien andere insecten zoals de hommel en de reuzenlibelle vallen direct op. Vele soorten insecten zijn nuttig omdat ze voor bestuiving en bevruchting zorgen (hommel/bij), of omdat ze bepaalde plaaginsecten opeten (hoornaar/ lieveheersbeestje) 

Zonder bijen en hommels in de tuin heeft u dus minder vruchten. Mensen zijn niet echt gecharmeerd van insecten, vogels daarentegen des te meer. Een mooie kruisspin zien de vogels wel zitten. Dus veel insecten in de tuin, dan komen de vogels vanzelf. Al met al zorgen insecten aantrekkende planten voor een levendiger beeld in uw tuin.

En ziet u veel liever mooie vlinders, dan kunt u tal van vlinder- en bijen aantrekkende planten toepassen. Denkt u dan aan thijm, munt, klaver, zonnehoed, lavendel, amerikaanse sering of de oude vertrouwde vlinderstruik.

Bijen worden nog wel eens verward met wespen, echter wespen komen alleen op zoetigheid af en dat bereikt u niet met vlinderplanten waar veel bijen en vlinders op af komen. Ook de hoornaar, een groot uitgevallen wesp, welke men steeds meer ziet, houdt niet van zoetigheid. Wel  eten zij graag andere insecten zoals libelles, spinnen, maar ook hun kleinere soortgenoten (wespen) staan op hun menu.  Al met al zorgen vele insecten aantrekkende planten in een tuin voor veel variatie in beweging/ dierlijk leven.

Tuin door de Triemen Renovatie de Triemen De Triemen Hovenier Tuinontwerp Driesum

Hoveniers 0511 - 42 13 36

Kwekerij en TC 0511- 44 15 62

Contact

Handelsvoorwaarden  Privacy Statement         Disclaimer     

      

Contact? 0511-441 562

ONZE TUINONTWERPEN
Bekijk ze hier

Tuincentrum: de Triemen 5A 9296 MB Triemen tel 0511-441562

Hoveniersbedrijf de TriemenHoveniersbedrijf de TriemenHoveniersbedrijf de TriemenHoveniersbedrijf de TriemenHoveniersbedrijf de Triemen
Hoveniersbedrijf De Triemen
Hoverniersbedrijf de Triemen
bgfoot tuinkabouter
duurzaam