Waterplanten

Waterplanten kunnen grofweg in een aantal groepen worden ingedeeld. Drijvende planten, zoals waterhyacint of krabbescheer, moerasplanten zoals de moeras-vergeet-me-niet en oeverplanten die met hun voetjes in het water staan en de laatste groep bestaande uit waterplanten die helemaal onder water staan of vanuit de bodem omhoog groeien, zoals de waterlelie en gele dotter.

Zuurstofplanten zijn essentieel in een vijver. Zij zorgen ervoor dat het dierlijke leven zich goed kan ontwikkelen. Enkele soorten zijn o.a. waterpest, glanzend en krullend fonteinkruid, gedoorn hoornblad, bronmos en aarvederkruid. Decoratieve overplanten zijn bijvoorbeeld de grote lisdodde *sigaar* of de Butomis *zwanenbloem* wat een echte oeverplant is.

Waterlelie’s hebben een fascinerende magische werking en zijn er in tal van kleuren. De grootbladige staat in de regel wat dieper dan de kleinbladige variant.

Tuin door de Triemen Renovatie de Triemen De Triemen Hovenier Tuinontwerp Driesum

Hoveniers 0511 - 42 13 36

Kwekerij en TC 0511- 44 15 62

Contact

Handelsvoorwaarden  Privacy Statement         Disclaimer     

      

Contact? 0511-441 562

ONZE TUINONTWERPEN
Bekijk ze hier

Tuincentrum: de Triemen 5A 9296 MB Triemen tel 0511-441562

Hoveniersbedrijf de TriemenHoveniersbedrijf de TriemenHoveniersbedrijf de TriemenHoveniersbedrijf de TriemenHoveniersbedrijf de Triemen
Hoveniersbedrijf De Triemen
Hoverniersbedrijf de Triemen
bgfoot tuinkabouter
duurzaam