Tuincentrum & Kwekerij de Triemen in Friesland

Tuincentrum 

Ons tuincentrum in Friesland is kleinschalig opgezet voor de klant met groene vingers. Ons tuincentrum is gespecialiseerd in beplanting en zijn gevestigd in de Triemen. Dit ligt in Noord-Oost Friesland nabij Buitenpost en Kollum, in de driehoek Kollumerzwaag, Westergeest en Veenklooster.

In ons tuincentrum wordt u geholpen door vriendelijke vakbekwame medewerkers met gedegen praktijkkennis. Wij hebben een ruime sortering beplanting staan. Grote aantallen van eigen kwekerij kunnen wij direct vanuit onze kassen voor u klaarzetten. Vele planten die u zoekt kunt u rechtstreeks meenemen uit ons tuincentrum. Zijn deze niet voorradig, dan kunnen wij deze uiteraard voor u bestellen. Tevens kunnen wij plantenlijsten, uiteraard geheel soortecht, voor u bestellen en verzorgen. 

Verder vindt u bij ons een brede collectie natuursteen, split, houtproducten en potterie. 
Ook hebben wij een uitgebreid assortiment duurzame en milieuverantwoorde natuurmatten zoals wilgenteen-, dopheide-, boomschors- , heide- of rietmatten. Kastanjehouten afrasteringen voeren wij eveneens.

Ons hele aanbod kunt u bekijken in de online shop.   

Heeft u nog oude plastic potten? lever deze dan bij ons in, wij zorgen ervoor dat deze weer duurzaam hergebruikt worden.

Tuincentrum de Triemen   Tuincentrum Friesland

Heeft u nog oude plastic potten? lever deze dan bij ons in, wij zorgen ervoor dat deze weer duurzaam hergebruikt worden.

De openingstijden van ons tuincentrum in Triemen zijn:

Maandag gesloten
Dinsdag 12.30 t.m. 18.00
Woensdag 12.30 t.m. 18.00
Donderdag 12.30 t.m. 18.00
Vrijdag 8.30 tm. 18.00
Zaterdag 8.30 tm. 17.00

Op tweede paasdag, Koningsdag, bevrijdingsdag en hemelvaartsdag zijn wij eveneens de gehele dag geopend.
Op afspraak kunt u ons eventueel na openingstijden bezoeken.

U kunt via e-mailadres tuincentrum@detriemen.nl contact opnemen voor al uw vragen voor het tuincentrum.

Bomen en struiken, kwekerij de Triemen

Kwekerij “De Triemen” in Triemen bestaat uit verschillende kwekerijonderdelen. Onze kwekerij is MPS gecertificeerd wat een belangrijke stap is naar duurzaam ondernemen.

Alle vragen voor de kwekerij kunt u kwijt bij kwekerij@detriemen.nl

Totale oppervlakte van onze boomkwekerij is circa 5 hectare, onder te verdelen in:

In de tunnels/ kassen en containerveld wordt duurzaam gekweekt. Wij kweken voornamelijk klimop, kardinaalshoed en hortensia’s. Maar ook planten zoals de Amerikaanse sering, de gewone lavendel maar ook de Russische lavendel. Ook vaste planten vindt u bij ons waaronder verscheidende keukenkruiden en medicinale planten.

Onze specialiteit is het duurzaam kweken van grote maten Hydrangea’s (hortensia’s), Pieris ( rotsheide) en Viburnum tinus (sneeuwbal).  

Vanaf half November tot vlak voor de kerstdagen snijden wij Ilex verticillata oftewel bladverliezende hulst. Dit voeren wij vervolgens aan op de bloemenveilingen in Eelde, Naaldwijk en Aalsmeer. Vanaf juni tot oktober worden er weer veel hortensiabloemen geknipt en geveild. Beide soorten worden door bloemisten in bloemstukken of boeketten verwerkt.

Biologische bestrijding en recycling

Biologische bestrijding en recycling van afvalstoffen zijn voor ons zeer belangrijk in onze kwekerij. Op onze kwekerij hebben wij ook te maken met onkruiden of vervelende plaagbeesten. Wij proberen dit zo veel mogelijk op natuurlijke wijze te bestrijden. In de kassen en tunnels lopen scharrelkippen die veel ongedierte opruimen. Als de temperatuur het toelaat, wordt gewerkt met sluipwespen en aaltjes. Tussen de Ilex verticillata is een laag houtspaanders aangebracht om het onkruid te bestrijden. Snoeiafval wordt gecomposteerd en gebruikte potten van hoveniersklanten worden gerecycled.

Kwekerij te Driesum in Friesland, teelt van sierheesters en klimplanten

Onze kwekerij in Driesum, nabij Dokkum, bestaat uit 2 hectare containerteelt en 2,5 hectare kassen. Ook hier zijn wij MPS gecertificeerd wat inhoudt dat verbruikte grondstoffen en energiebehoeften nauwkeurig worden geregistreerd met als doel terugdringen van het verbruik.

Verder zijn er diverse opslagplaatsen en verscheidende loodsen en kantoren gesitueerd. Deze worden momenteel verhuurd onder de naam 'Het Ambachtshuis'. 

Wij kweken hier veel klimplanten, met name hedera of klimop. De sierteelt in Driesum bestaat uit rotsheide, kardinaalshoed, buxus, hortensia’s, struikklimop, Leucothoe, glansmispel, laurier, dwergmispel en diverse andere heesters c.q. vaste planten.

Belangrijkste producten zijn toch wel de verschillende soorten Pieris (rotsheide) en tuinhortensia's.

Goed voor het milieu! 

Gratis regenwater wordt op het dak van de kas opgevangen en naar een 2500 m³ groot bassin geleid waarna dit gebruikt wordt voor de beregening in de kas. Al het beregeningswater wat wij hier in de kassen geven wordt gerecycled. 

Snijheesters, Ilex Verticillata, Snijhortensia

In Triemen wordt op 2 hectare kwekerij, Ilex verticillata gekweekt. Ilex verticillata oftewel bladverliezende hulst is een hulstsoort die, zoals zijn naam al aangeeft, het blad in november laat vallen. Wat rest zijn takken welke bezet zijn met talrijke vuurrode bessen. 

De hulst is een kerstartikel. De takken worden op de vaas gezet of verwerkt in bloemstukken en/of kerststukjes. Ieder jaar wordt in oktober, de beshoek overspannen met vogelnetten. Vooral lijsters en merels zijn namelijk verzot op de rode bessen.

De kwekerij is opgedeeld in 2 stukken. De Ilex verticillata is namelijk een 2-jarige teelt. Dit wil zeggen dat in het jaar nadat de struiken afgeknipt zijn, er alleen nieuwe takken op groeien. Het jaar daarna vindt pas weer de besvorming plaats. Voor de bestuiving worden bijenkasten geplaatst.

De takken vinden via de veilingen hun weg naar het buitenland. In Nederland worden de takken mondjesmaat aangeboden, daar de “uitbundige kerstcultuur” hier nog niet zo leeft als bijvoorbeeld in Duitsland, Frankrijk of Engeland.

Tuin door de Triemen Renovatie de Triemen De Triemen Hovenier Tuinontwerp Driesum

Hoveniers 0511- 42 13 36

TC/ kwekerij 0511- 44 15 62

Contact

Handelsvoorwaarden  Privacy Statement         Disclaimer     

      

Contact? 0511-441 562

ONZE TUINONTWERPEN
Bekijk ze hier

Bel ons Tc / Boomkwekerij 

TuincentrumKwekerij
Hoveniersbedrijf De Triemen
Hoverniersbedrijf de Triemen
bgfoot tuinkabouter
duurzaam